• грделичка клисура

Нов застој на автопатот во Грделичка клисура кон Македонија: Се излеа кал на најтешката делница на Коридорот, потпорниот ѕид „преживеа“

Нови проблеми во делот на т.н. „Косина 2“ што е дел од автопатот низ Грделичка клисура кој води кон Македонија. Обилните врнежи од дожд доведоа до излевање на кал на сообраќајницата која е затворена за возила од октомври во 2020 година, но, како што дознава блиц.рс, не е загрозена постоечката конструкција на потпорниот ѕид. Техничкиот …

Нов застој на автопатот во Грделичка клисура кон Македонија: Се излеа кал на најтешката делница на Коридорот, потпорниот ѕид „преживеа“ Read More »