• грантови

И странските донации недоволни за да се спасиме од ѓубре: Гевгелиската депонија три години по отворањето зјае празна

Речиси три години откако е свечено пуштена новата депонија во Гевгелија, изградена комплетно со донација на јапонската влада, таа уште не функционира. Наместо тоа, комуналниот отпад  од целата општина се носи на ѓубриштето кај Сува Река, кое не задоволува ниту минимум на еколошки стандарди. Честите палења летово, од кои најновото пред само неколку денови го …

И странските донации недоволни за да се спасиме од ѓубре: Гевгелиската депонија три години по отворањето зјае празна Read More »