• грац

Политички земјотрес во Грац, победија комунистите

На денешните локални избори во Грац, главниот град на австриската покраина Шатерска, се случи политички земјотрес, откако Комунистичката партија на Австрија (КПО) извојува јасна победа. Според првите резултати врз основа на дел од пробројаните гласови, КПО освои 29 отсто од гласовите, и со тоа го презема првото место во тој град, јавува Танјуг. Инаку КПО …

Политички земјотрес во Грац, победија комунистите Read More »