Што значи кога мачката мафта со опашката?

Сопствениците на милениците некогаш погрешно го толкуваат говорот на телото на животинчето. Така, многумина мислат дека накострешена мачка која мафта со опашката е лута и агресивна. Вистината е дека кога се накострешува, мачката всушност е исплашена и вознемирена и мисли дека е во опасност. Многумина грешат во тоа што ја споредуваат мачката со кучето, но …

Што значи кога мачката мафта со опашката? Read More »