„Смртоносни бебешки лежалки“ – Познат производител ги повлече од пазарот

Од пазарот се повлечени милиони лежалки за бебиња на производителот „Фишер-Прајс“, а причина за тоа е смртта на триесетина новороденчиња, соопшти американската Комисија за безбедност на потрошувачите (ЦПСЦ). – Смртта на бебињата се случи во лежалките „Рок енд плеј“, откако новороденчињата се вртеле на стомак или странично додека не биле под надзор, или, пак, во …

„Смртоносни бебешки лежалки“ – Познат производител ги повлече од пазарот Read More »