• филмови

Агенција за филм: Едно исто лице постојано не пријавува во Транспаренси, нема конфликт на интереси во одлучувањето за филмовите

Директорот на Агенцијата за филм Бојан Лазаревски ги отфрли сите обвинувања што вчера на прес конференија ги изрече директорката на Транспаренси Интернешнал Слаѓана Тасева на сметка на државната агенција. Имено, Транспаренси констатираше постоење судир на интереси во постапувањата на Агенцијата за филм при распределба на средства по конкурс за краткометражни и долгометражни филмови од 2022 …

Агенција за филм: Едно исто лице постојано не пријавува во Транспаренси, нема конфликт на интереси во одлучувањето за филмовите Read More »