• фифа

Апел на ФИФА до фудбалерите: Вакцинирајте се

Светската фудбалска федерација (ФИФА) апелираше на фудбалерите низ целиот свет да се вакцинираат против коронавирусот. „Ние ја поттикнуваме вакцинацијата против коронавирусот и го поддржуваме ставот на Светската здравствена организација дека безбедниот, фер и праведен пристап до вакцините во сите држави е одлучувачки во битката со коронавирусот. Фудбалерите не треба да имаат приоритет кога станува збор …

Апел на ФИФА до фудбалерите: Вакцинирајте се Read More »