• ФБИ

Новиот талибански министер за полиција , се наоѓа на потерница на ФБИ, нудат пет милиони долари за неговата глава

Талибанците го назначија Сираџудин Хакани за министер за полиција на привремената влада во Авганистан, Хакани е назначен за овој важен бебзедносен секотр во време кога американскиот ФБИ го бара и нуди награда од пет милиони долари за информации кои би довеле до негово апсење. Хакани е висок функционер на талибанското движење, а воедно и водач …

Новиот талибански министер за полиција , се наоѓа на потерница на ФБИ, нудат пет милиони долари за неговата глава Read More »