• европски филм

Заврши јубилејното 20. издание на Фестивалот на европски филм „Синедејс“

Крајот на јубилејното 20. издание на Меѓународниот фестивал на европски филм „Синедејс“ беше означен со објавувањето на наградите во официјалната конкуренција на 21 јули во МКЦ Парк, иако програмата на фестивалот продолжи и на 22 јули, за да бидат прикажани и филмовите од одложените проекции поради временските услови. Натпреварувачката програма на „Синедејс“ ја следеше комисијата …

Заврши јубилејното 20. издание на Фестивалот на европски филм „Синедејс“ Read More »