• електронски

По одлуката на Владата за електронски учебници, родителите реагираат: Наместо бесплатни книги, сега ќе даваме пари за принтани

Владата на последната седница ги усвои измените во Законот за учебници предложени од МОН според кои учениците до трето одделение ќе учат од печатени учебници, додека до деветто одделение и во средните училишта ќе се учи само од учебници во електронска форма. Ваквата информација ја разбранува јавноста. Родителите се револтирани бидејќи сметаат дека ќе имаат …

По одлуката на Владата за електронски учебници, родителите реагираат: Наместо бесплатни книги, сега ќе даваме пари за принтани Read More »