ВИДЕО: Човекот кој го „испрати“ Болт во пензија ја завршува кариерата

39-годишниот американски атлетичар Џастин Гетлин ја завршува својата богата, но и турбулентна кариера. Најавено е дека тој ќе ја истрча последната трка на митингот на 14 септември годинава во Белинцона, Швајцарија. Гетлин е еден од најдобрите спринтери во историјата, воедно неговата кариера беше проследена со контроверзии. Двапати беше суспендиран на две години поради допинг, се …

ВИДЕО: Човекот кој го „испрати“ Болт во пензија ја завршува кариерата Read More »