Пендаровски со две изборни цели: Меѓуетничка кохезија внатре и држава интегрирана во евроатлантските структури

Под слоганот „Заедно напред” претседателскиот кандидат Стево Пендаровски во рамки на изборната кампања ќе промовира две, како што днеска изјави, најважни политички цели и тоа внатре во државата да постои, да се одржува и да се унапредува меѓуетничката кохезија, со инклузија на сите етнички заедници во институциите на системот, а надворешно земјата мора да биде …

Пендаровски со две изборни цели: Меѓуетничка кохезија внатре и држава интегрирана во евроатлантските структури Read More »