• донација

Пропаднаа четвртина од подарок-вакцините од Бугарија, повлечени се откако им помина рокот

Неискористените вакцини против Ковид-19 кои беа донација од Република Бугарија, се повлечени од употреба поради истек на рокот и ќе бидат уништени како медицински отпад, потврдија денеска од Министерството за здравство. „Тринаесет илјади дози вакцини против Ковид 19, кои нашата земја ги доби како донација од Република Бугарија, денеска се повлечени од употреба поради истекот …

Пропаднаа четвртина од подарок-вакцините од Бугарија, повлечени се откако им помина рокот Read More »