• дивоградби

Разговор Самир Ајдини, директор на НП „Маврово“: Ние го браниме државното земјиште, за градбите на приватните имоти во Маврово одлучува општината

Дивоградбите, бетонските зданија и повеќекатниците, канализација што завршува во езерото, загадената вода за пиење, полека стануваат заштитен знак на некогаш идиличниот предел околу Мавровското Езеро, во срцето на Националниот парк „Маврово“. Ние го штитиме државното земјиште кое е во рамките на националниот парк и даваме мислења, урбанизмот и дозволите се во надлежност на локалната самоуправа, …

Разговор Самир Ајдини, директор на НП „Маврово“: Ние го браниме државното земјиште, за градбите на приватните имоти во Маврово одлучува општината Read More »