• дивиденда

„Бритиш петролеум“ ја крати дивидендата поради рекордните загуби во вториот квартал

„БП“ денеска за прв пат по 10 години одлучи да ја скрати дивидендата откако извести за рекордни загуби во вториот квартал од 6,7 милијарди долари. Како што пренесува „Ројтерс“ ваквите загуби се предизвикани од падот на побарувачката на енергенсите кој го предизвика пандемијата од корона вирусот. Загубата на компанијата чие седиште се наоѓа во Лондон …

„Бритиш петролеум“ ја крати дивидендата поради рекордните загуби во вториот квартал Read More »