• Димитров

Димитров во Белград: Тешко ќе биде да ја вратиме довербата во европското ветување, особено на младите

Самитот ЕУ-Западен Балкан во Словенија се случува во период кога кредибилноста на европското ветување за иднината на регионот е доведена во прашање, поради што е потребно да се испрати јасен политички сигнал и двете страни да преземат одговорност за остварување напредок, поосчи вицепремиерот за европски прашања Никола Димитров во обраќање на панелот „ЕУ-Западен Балкан: Што …

Димитров во Белград: Тешко ќе биде да ја вратиме довербата во европското ветување, особено на младите Read More »