• Џани Инфантино

Инфантино не исклучува одржување Светско првенство на секои две години

Џани Инфантино, претседателот на Меѓународната фудбалска организација (ФИФА), отвори неколку интересни теми на состанокот во Доха. Имено, Инфантино и челниците на ФИФА се во Доха, каде што фудбалската организација спроведува дел од сопствената студија за тоа колку е изводливо и практично да се одржува Светското првенство на секои две години. Иако таквата идеја брзо доби …

Инфантино не исклучува одржување Светско првенство на секои две години Read More »