• депресија

УНИЦЕФ: Секое петто дете во светот на возраст од 15 до 24 години често се чуствува депресивно

Речиси секое петто дете на возраст од 15 до 24 годишни ширум светот велат дека често се чувствуваат депресивно, според новиот извештај на УНИЦЕФ, пренесува Гардијан. Во извештајот се нагласува како се проценува дека повеќе од еден од седум деца од 10 до 19 години (13%) живеат со дијагностицирано нарушување на менталното здравје-89 милиони момчиња …

УНИЦЕФ: Секое петто дете во светот на возраст од 15 до 24 години често се чуствува депресивно Read More »