Герасимовски со национален рекорд на пливачкиот митинг „Делфин спринт“

Како што известуваат од ПВК Орион – Скопје, нивниот пливач Василиј Герасимовски постави нов рекорд на меѓународниот пливачки митинг „Делфин спринт“. Во дисциплината 50 метри слободни, категорија помлади пионери Герасимовски имаше резултат 28,15 секунди. На тој начин го поправи својот стар рекорд кој беше со време од 28,63 секунди. Покрај рекордот ПВК Орион ја започна …

Герасимовски со национален рекорд на пливачкиот митинг „Делфин спринт“ Read More »