Македонски традиционални јадења на „Kitchen tv”

„Kitchen tv” утре ќе почне да ја прикажува првата сезона од емисијата „Сончева гозба” со нашиот готвач Дејан Карапеев. Во „Етно студио”, опремено по традиционален македонски терк, Карапеев на гледачите ќе им презентира традиционални јадења, ќе им покаже како се подготвуваат, но ќе зборува и за локалните намирници и нивната употреба. Селско месо, турлитава, јагула …

Македонски традиционални јадења на „Kitchen tv” Read More »