• далај лама

Советите на Далај Лама за едноставен, исполнет и среќен живот: Секој нов ден носи нешто важно

Големиот Далај Лама е познат по неговите мудри совети и препораки кои со години се пренесуваат од генерација на генерација. Како да се живее едноставен, исполнет и среќен живот е вечно прашање за кое многумина не наоѓаат одговор. „Не славам родендени. Ми се чини дека ова е губење време. За мене, тој ден не се …

Советите на Далај Лама за едноставен, исполнет и среќен живот: Секој нов ден носи нешто важно Read More »