Досега потрошени половина милион евра за кампањата на Пендаровски

Според финансискиот извештај доставен до Државната изборна комисија, консензуалниот претседателски кандидат, Стево Пендаровски, во кампањата за периодот од 26 март до 10 април има приходи од околу 31 милион денари. За изборната кампања на Пендаровски пари донирало само едно лице – Павле Дукадиновски и тоа сума од 150.000 денари, а десет лица уплатиле средства во …

Досега потрошени половина милион евра за кампањата на Пендаровски Read More »