• чешка

Орбан не ги сака мигрантите, остро и одговори на Украина

Унгарскиот премиер Виктор Орбан на денешната посета кај неговиот чешки колега Андреј Бабиш, соопшти дека Унгарија очекува милион Авганистанци да пристигнат на унгарската граница, но потврди дека земјата не ги сака бегалците.   Тој ја искористи оваа прилика и да и се обрати на Украина, велејќи и дека таа не треба да се меша во политиките на …

Орбан не ги сака мигрантите, остро и одговори на Украина Read More »