• чекори

За подолг живот, пешачете шест километри дневно

Спроведено е истражување што покажало дека поради пандемијата со ковид-19, дошло до огромен пад на активноста на луѓето. По само 30 дена телесна неактивност доаѓа до значајно слабеење на функцијата на срцето и на крвните садови, се нарушува метаболизмот на гликозата, се намалува густината на коските и количината на мускулите, истакнуваат лекарите. Според истражувачите, постои …

За подолг живот, пешачете шест километри дневно Read More »