Театарска премиера: Режисерот Владимир Милчин ја постави претставата „Вишновата градина“ во Турскиот театар

Турскиот театар во Скопје на 1 октомври почна со изведбата на претставата „Вишновата градина“ од Антон Павлович Чехов. Во режија на Владимир Милчин во претставата игра голем дел од актерскиот ансамбл на театарот. Сценографијата е на Крсте С. Џидров, кој годинава е добитник на наградата за животно дело на 55. МТФ „Војдан Чернодрински“ во Прилеп, …

Театарска премиера: Режисерот Владимир Милчин ја постави претставата „Вишновата градина“ во Турскиот театар Read More »