• часовник

Во 3 часот по полноќ завршува летното сметање на времето

Летното сметање на времето во 2022 година завршува на 30 октомври во 03:00 часот, така што со поместување за еден час наназад времето во 03:00 часот се смета како 02:00 часот, соопшти Владата на социјалните мрежи. Во пресрет на сезонското менување на времето, повторно беше актуелна дебатата дали поместувањето на часовникот е полезна практика, а …

Во 3 часот по полноќ завршува летното сметање на времето Read More »