• бубрези

Диета која спречува создавање камен во бубрегот: Што е дозволено, а што е забрането да јадете

Да се спречи повторното настанување на камен во бубрегот, откако сте се ослободиле од него, претставува главна задача и на пациентот и на лекарот. Во таа смисла, една од првите работи што треба да се направи е да се промени начинот на исхрана. Во одбирањето на храната за одреден пациент, потребно е да се направи …

Диета која спречува создавање камен во бубрегот: Што е дозволено, а што е забрането да јадете Read More »