• браќа

ФОТО | Страшната судбина на тројката разделена по раѓањето: Бизарен експеримент им го уништил животот

Тројцата браќа биле дел од експериментот на психологот Питер Б. Нојбауер, со цел да се следи развојот на децата кои растат во различни социо-економски услови, а резултатите од истражувањето не се познати. Едвард „Еди“ Галанд, Дејвид Келман и Роберт „Боби“ Шафран се родени на 12 јули 1961 година и им се предадени на „Louise More …

ФОТО | Страшната судбина на тројката разделена по раѓањето: Бизарен експеримент им го уништил животот Read More »