• борис георгиевски

Како да се (дис)квалификува насилник, а да се оквалификува 27 април?

Шефот на државата Стево Пендаровски деновиве повторно ја актуелизираше темата за судењето на организаторите и насилниците кои упаднаа во Собранието на 27 април 2017 година. Опозициската ВМРО-ДПМНЕ веќе подолго време инсистира дека тие луѓе „не се терористи“ и бара, во зависност од приликата, слобода или правда за нив. Кон хорот денеска се приклучи и лидерот …

Како да се (дис)квалификува насилник, а да се оквалификува 27 април? Read More »