• борел

Однесувањето на Талибанците не е многу охрабрувачко, смета ЕУ

Високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност Џозеф Борел дека досегашното однесување на талибанската влада „не е многу охрабрувачко“ и дека евентуалниот економски колапс во Авганистан ќе го зголеми ризикот од тероризам и други закани. ЕУ ја зголеми хуманитарната помош за Авганистан откако Талибанците дојдоа на власт, но ја прекина помошта за развој, …

Однесувањето на Талибанците не е многу охрабрувачко, смета ЕУ Read More »