Единствениот аеродром во главниот град на Либија бомбардиран и затворен

Либиските власти денеска го затворија единствениот функционален аеродром во главниот град Триполи по извршениот воздушен напад, изјави претставник на аеродромот. На аеродромот Матига биле забележани некои патници како го напуштаат терминалот. Во Либија, од минатата недела се обновени конфликтите, кога Либиската национална армија (ЛНА) предводена од Калиф Хафтар од исток тргна во освојување на западниот …

Единствениот аеродром во главниот град на Либија бомбардиран и затворен Read More »