• бих

Фон Дер Лајен: Албанија ја исполни својата цел, сега останува на ЕУ да го направи својот дел

Претседателката на Европската комисија, Урсула фон дер Лајен, во Тирана рече дека Албанија постигна напредок во судските реформи и дека сега Брисел треба да го стори својот дел. „Мојата порака е јасна. Иднината на Албанија е во ЕУ. Европската комисија е цврста во својата посветеност. Со добар напредок во реформите во судството, Албанија јасно ја …

Фон Дер Лајен: Албанија ја исполни својата цел, сега останува на ЕУ да го направи својот дел Read More »