• бежовска

НБ: Институциите на ЕУ со висока оцена за остварување на Програмата за економски реформи

Институциите на ЕУ дадоа висока оцена за остварувањето на Народната банка на заедничките заклучоци од минатогодишната Програма за економски реформи. Истовремено, монетарното олабавување остварено од Народната банка во текот на корона-кризата е оценето како соодветно. Во заедничките заклучоци од годинешниот економско-финансискиот дијалог помеѓу ЕУ и земјите кандидатки за членство е истакнато дека во сиот досегашен …

НБ: Институциите на ЕУ со висока оцена за остварување на Програмата за економски реформи Read More »