• бакшиш

„Теглите за бакшиш“ сè попразни, се размислува за задолжителна цена на услугата?

Пандемијата жестоко удри врз угостителскиот сектор, а со последните антиковид мерки,  во кафеаните се маткаат повеќе келнери отколку гости. Од донесувањето на мерката за влез во угостителски објекти само на вакцинирани посетители, приходите на угостителите им се намалени од 50 до 70 отсто. А, штом нема масовна посетеност, тоа значи дека и напојницата е сведена …

„Теглите за бакшиш“ сè попразни, се размислува за задолжителна цена на услугата? Read More »