• азил

ЕУ во јули нотира најголем број баратели на азил од почетокот на пандемијата

Во Европската унија, Норвешка и Швацјарија во јули биле поднесени околу 45.000 барања за азил, што е најголем број на барања од почетокот на пандемијата со коронавирусот, јави ДПА. Овие, засега, прелиминарни бројки денеска ги објави Европската канцеларија за поддршка на азилантите (ЕАСО), која посочи дека еден месец претходно, во јуни, за статусот азилант аплицирале …

ЕУ во јули нотира најголем број баратели на азил од почетокот на пандемијата Read More »