• авганистан

Авганистан повторо ќе издава пасоши

Авганистан ќе продолжи со издавање пасоши за своите граѓани, изјави авганистански висок официјален претставник, по неколкумесечното одложувања што ги спречија обидите за бегство од земјата откако талибанците ја презедоа контролата во август. Во процесот, кој беше забавен дури и пред исламските милитанти да се вратат на власт по повлекувањето на американските сили, апликантите ќе добијат …

Авганистан повторо ќе издава пасоши Read More »