• Аргентина

УЕФА го потврди спектаклот, Италија и Аргентина ќе се борат за нов трофеј

Ни доаѓа борба за нов, досега непостоечки трофеј во репрезентативниот фудбал. После Светското првенство, континенталните натпреварувања, Купот на Конфедерации, како и неколку верзии од Лигата на нации, од 2022 година доаѓа „Копа ЕвроАмерика“. УЕФА и КОНМЕБОЛ, фудбалските организации на Европа и Јужна Америка донесоа одлука во јуни 2022 година да се одигра првиот натпревар во …

УЕФА го потврди спектаклот, Италија и Аргентина ќе се борат за нов трофеј Read More »