Државата пикна прсти и во љубовта: Иран со апликација за запознавање потенцијални партнери

Иран претставил исламистичка апликација за запознавање на потенцијални партнери, која е санкционирана од државата, чија цел е да фасилитира „траен и информиран брак“ за младото население, објавила државната телевизија, а пренесува „The Guardian“. Наречена „Хадам“ – ​​збор на фарси јазикот кој значи „придружник“, апликацијата им овозможува на корисниците „да бараат и да го изберат својот …

Државата пикна прсти и во љубовта: Иран со апликација за запознавање потенцијални партнери Read More »