• антонио гутереш

Гутереш: Климатските промени го зголемуваат ризикот од насилни конфликти

Ефектите од климатските промени се закана дека дополнително ќе ги ескалираат проблемите во регионите што се веќе нестабилни или се во конфликт, предупреди денеска генералниот секретар на ОН, Антонио Гутереш. – Јасно е дека климатските промени и лошото управување со животната средина зголемуваат ризик каде што капацитетите за справување се ограничени, нагласи тој на состанокот …

Гутереш: Климатските промени го зголемуваат ризикот од насилни конфликти Read More »