• Анета Стојковска

Променливо облачно со врнежи од ветувања

Којзнае каква есен нѐ очекува, дождлива или сува, но едно е сигурно, ќе има врнежи од ветувања, кои постепено ќе преминуваат во поројни, одвреме-навреме проследени со грмежи. Извесна стабилизација на „временската“ состојба се очекува околу 17 октомври, кога врнежите ќе престанат, а граѓаните ќе ја земат работата во свои раце. Ќе избираат. Од реката излеани …

Променливо облачно со врнежи од ветувања Read More »