• агата кристи

Разговор со Мери Арсова, македонската Агата Кристи: Најдобрите идеи ги добивам под туш или пред спиење

Младата авторка Мери Арсова ја објави својата прва книга, и тоа – од жанрот трилер. Романот со многу интересна корица, и уште поитригантен наслов, „Опасна игра“, во издание на  Арс Либрис“ (дел од „Арс Ламина – публикации“) беше претставен на Саемот на книгата 2021, на т.н. „Ноќ на домашни трилери“. Во својот дебитантски роман ни носиш непредвидлива крими-трилер приказна. Зошто …

Разговор со Мери Арсова, македонската Агата Кристи: Најдобрите идеи ги добивам под туш или пред спиење Read More »