Бројот на жртвите во поплавите во Индонезија се искачи на 89

Бројот на жртвите во поплавите и лизгање на земјиштето предизвикани од обилните дождови во индонезиската провинција Папуа се искачи на 89, околу 160 луѓе се повредени, а десетици луѓе се водат како исчезнати. Надојдената вода и лизгањето на земјиштето уништија патишта и мостови во неколку подрачја од округот Џајапура, поради што се отежнати спасувачките операции. …

Бројот на жртвите во поплавите во Индонезија се искачи на 89 Read More »