• 31 март

До 31 март ќе се знае дали матурантите ќе добијат дополнителни испитни сесии

До 31 март ќе знаеме дали ќе добиеме дополнителни испитни сесии, Чекаме да се промени календарот, вели за „Слободен печат“ Бленди Ходаи, лидерот на Средношколскиот сојуз. Сојузот од Министерството за образование и наука (МОН) побара оние матуранти во јуни, кога се закажани матурските испити, доколку бидат во изолација во редовниот термин за полагање поради ковид-19 …

До 31 март ќе се знае дали матурантите ќе добијат дополнителни испитни сесии Read More »