• 3 октомври

Дваесет и шест години од атентатот на претседателот Киро Глигоров

Пред 26 години на 3 октомври беше извршен атентат врз првиот претседател на Република Македонија Киро Глигоров, кој го преживеа со тешки повреди во главата. На местото на атентатот загина неговиот возач Александар Спировски, а беше повреден телохранителот на Глигоров, Илчо Теовски. Како последица од повредите почина и случајниот минувач Христо Христоманов, а беа повредени …

Дваесет и шест години од атентатот на претседателот Киро Глигоров Read More »