• 27 април

Пресуда за „Организатори на 27 април“

Судечкиот совет од Основниот кривичен суд Скопје денеска треба да ја објави пресудата за случајот „Организатори на 27 април“. На претходите рочишта, обвинителството и одбраната ги дадоа завршните зборови. Обвинителството смета дека обвинитите се виновни за организирање на настаните на 27 април 2017 годна, а адвокатите побараа ослободителни пресуди. Обвинети во овој предмет се поранешниот …

Пресуда за „Организатори на 27 април“ Read More »