• 2020

Земјата била најтивка во 2020 година во споредба последните неколку децении: Причината за тоа е коронавирусот

Планетата Земја имала најтивок период во текот на 2020 година во споредба со претходните децении, бидејќи пандемијата на коронавирусот значително ја намали човечката активност и нејзиното влијание врз кората на планетата, според научниците кои работат на едно глобално истражување. Меѓународна група на сеизмолози од 33 земји измери пад до 50 проценти во таканаречената амбиентална бучава …

Земјата била најтивка во 2020 година во споредба последните неколку децении: Причината за тоа е коронавирусот Read More »