• јубилеј

Во Даутпашиниот амам е поставена изложбата „70 години од првата Национална поставка (1951-2021)“

Во објектот Даутпашин амам од 9 септември е поставена изложбата со наслов „70 години од првата Национална поставка (1951-2021)“, организирана по повод 70 години од свеченото отворање на првата Поставка во некогашната Уметничка, а денес Националната галерија. Повеќе од 100 автори со околу 150 ликовни дела (слики, акварели, цртежи, графики и скулптури) подарени и откупени …

Во Даутпашиниот амам е поставена изложбата „70 години од првата Национална поставка (1951-2021)“ Read More »