Џафери: Интензивирање на соработката на земјите од Јадранско-јонската иницијатива преку парламентите

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери денеска во Будва се обрати на 16. Конференција на претседатели на парламенти на Јадранско-јонската иницијатива. Џафери, како што информираат од неговиот кабинет, посочил дека од формирањето на иницијативата во 2000 година како предлог на Италија, па до денес, состојбите во регионот се многу променети и тоа …

Џафери: Интензивирање на соработката на земјите од Јадранско-јонската иницијатива преку парламентите Read More »