• штета

Извештај за пожарите: Изгореа 8.803 хектари под шуми

Од пожарите до 15 август годинава биле зафатени вкупно 9.907 хектари, од кои 8.803 хектари отпаѓаат на површини со шуми или завршиле во шуми, при што изгореле 442.074 метри кубни дрвна маса, се вели во Извештајот на ЈП Национални шуми за штетите од пожарите што го разгледа и усвои Владата на последната седница. Согласно оваа …

Извештај за пожарите: Изгореа 8.803 хектари под шуми Read More »