• цигари

„Лидл“ во Холандија повеќе нема да продава цигари и тутун

Повеќе од 400 продавници на Лидл во Холандија повеќе нема да продаваат цигари или тутун, објави германскиот ланец на продавници.   Со овој потег, Лидл ја спречи владината забрана и стана првиот голем синџир што ги повлече тутунските производи од понудата, пишува Dutch news.   „Лидл активно придонесува за создавање на генерации непушачи“, се вели во …

„Лидл“ во Холандија повеќе нема да продава цигари и тутун Read More »